Golfeen.fi logo

Paras draiveri

Päivitetty viimeksi 18.1.2024

Tervetuloa lukemaan vuoden 2023 draiverivertailua! Olemme testanneet useita huippuluokan draivereita ja valinneet niistä parhaimmat. Vertailussamme on mukana suosituimmat merkit kuten TaylorMade, Callaway, Ping ja Mizuno.

Lue arviomme ja selvitä, mitkä draiverit tarjoavat parhaan suorituskyvyn, helpon käsiteltävyyden ja tarkkuuden. Löydä itsellesi sopiva draiveri ja nauti täydellisestä golfkokemuksesta kentällä.

Golf draiveri vertailu

Parhaat draiverit vertailussa 2023

9.8/10

Arvosana: 9.8/10

Ping G430 MAX draiveri #3

  • Uusi, matalammalla laukaisulla varustettu Tour 2.0 Black-varsi.
  • Kevyempi High Launch -asettelu optimoi pallon lentoradan alle 135 km/h svinginopeudella pelaaville.
  • Yli 10 000 MOI (moment of inertia) -arvolla oleva uusi Ping G430 draiveri.
8.3/10

Arvosana: 8.3/10

Ping G430 MAX draiveri #2

  • Uusi, matalammalla laukaisulla varustettu Tour 2.0 Black-varsi.
  • Kevyempi High Launch -asettelu optimoi pallon lentoradan alle 135 km/h svinginopeudella pelaaville.
  • Yli 10 000 MOI (moment of inertia) -arvolla oleva uusi Ping G430 draiveri. Yli 10 000 MOI (moment of inertia) -arvolla oleva uusi Ping G430 draiveri.
  • Hyvä valinta huonollekin pelaajalle! 🙂
9.2/10

Arvosana: 9.2/10

Ping G430 MAX draiveri

  • Uusi, matalammalla laukaisulla varustettu Tour 2.0 Black-varsi.
  • Kevyempi High Launch -asettelu optimoi pallon lentoradan alle 135 km/h svinginopeudella pelaaville.
  • Yli 10 000 MOI (moment of inertia) -arvolla oleva uusi Ping G430 draiveri.

Ping G430 MAX draiveri

Erinomainen monipuolinen draiveri, joka sopii laajalle valikoimalle golfaajia.

Ping G -draivereilla on rakennettu vaikuttava maine anteeksiantavuudestaan siitä lähtien, kun ensimmäinen G2 esiteltiin vuonna 2004. Yli 10 000 MOI (moment of inertia) -arvolla uusi Ping G430 draiveri rakentaa brändin perintöä hyödyntämällä erinomaista anteeksiantoa ja miellyttävämpää iskun ääntä kuin edeltävä G425, mikä on seurausta MAXin uudesta sisäisestä riparakenne.

Tietojemme mukaan se on yhden jaardin päässä testimme pisimmästä draiverista. Se on erinomainen tulos (joka voisi kääntyä toisena päivänä), varsinkin kun otetaan huomioon, että Ping-draiverit ovat niin anteeksiantavia, että ne ovat yleensä murto-osan päässä nopeimmista tai pisimmistä saatavilla olevista.

G430 MAX ei aivan antanut meille kaikkein tiukimpia hajontalukemia (kokemus kertoo, että tulokset vaikuttavat enemmän testaajasta kuin mailasta), mutta se antoi ammattilaisellemme pienimmän pudotuksen pallon nopeudessa, joten odota hyvää johdonmukaisuutta kentällä. Kaikki muut hajontamittarit olivat selvästi alle testikeskiarvon.

Kaiken kaikkiaan G430 MAX on loistava draiverivaihtoehto laajalle golfarien joukolle. Uusi, matalammalla laukaisulla varustettu Tour 2.0 Black-varsi on hyvä nopeampia pelaajia varten, kun taas kevyempi High Launch -asettelu optimoi pallon lentoradan alle 135 km/h svinginopeudella pelaaville.

TaylorMade Stealth 2 draiveri

Erinomainen palloon lähtönopeus ja nyt entistä anteeksiantavampi edelliseen malliin verrattuna.

Stealth 2 -perhe on TaylorMaden ensimmäinen ajurimalli, joka on valmistettu korkeammalla hiilikuituprosentilla kuin titaani. TaylorMade on käyttänyt painonsäästötekniikkaa enemmän anteeksiantavuuden parantamiseen kuin nopeuden ja pituuden lisäämiseen, mikä on ilo golfaajille, jotka kokivat ensimmäisen sukupolven Stealth-ajurit kilpailijoihin verrattuna vähemmän anteeksiantaviksi.

Testiluolassamme 10,5 asteen testikulmassa näyttävä Stealth 2 oli yhdessä Mizuno ST-X 230:n ja Yonex Ezone GS i-Techin kanssa vuoden 2023 pisimpään ja anteeksiantavimpaan ajuriin yltävä malli, jonka ansiosta se ansaitsi TG:n ”Vuoden 2023 paras” -palkinnon.

Lisää sekaan kolmanneksi parasta vasen-oikea hajontaa (30 metriä) ja hieman vinoutunut kantaosuma, ja kokonaiskuva piirtyy paremmin suoriutuvasta ajurista klubipelaajille kuin edeltäjästään, joka oli tietojemme mukaan hieman ujompaa sorttia verrattuna voimakkaampaan Plus-veljeensä.

Kulman säätäminen 9 asteeseen, johon TaylorMade säädön suoritti testaajallemme (vaikka hän ei koskaan käytä 9 asteen draiveria kentällä), kasvatti palloon lähtönopeutta 1,8 km/h ja lisäsi seitsemän jaardia kantamaa.

Kaiken kaikkiaan tämä monimutkainen ajurirakenne erottuu ulkonäöllään, äänellään ja tuntumallaan. Ja koska data kertoo erinomaisesta etäisyys- ja anteeksiantavuustehokkuudesta, se ansaitsee paikan lyhytlistallasi.

Mizuno ST-X 230 draiveri

Mizuno ST-X 230

Erinomainen suorituskyky kaikilla osa-alueilla, mutta muista testata molemmat mallit ja varmista, että saat oikeanlaisen mukautetun sovituksen.

Mizuno kuvailee ST-X 230:aa kevyesti piirrettyä draiveria, joten älä odota täydellistä pallon kääntymisen esto-ominaisuutta kuten joissakin muissa malleissa. Siksi pyysimme ammattilaisemme testaamaan tämän mallin, jotta voimme todeta sen suorituskyvyn. Mizuno on tehnyt laadukkaita draivereita jo usean vuoden ajan, kunhan silmäsi eivät häiriinny kiiltävistä pintaviimeistelyistä ja näkyvästä hiilikuitukudoksesta.

Tulosten perusteella ST-X 230 jatkaa Mizunon hyvän maineen rakentamista. 252 metrin pituudella ST-X oli yhdessä TaylorMade Stealth 2:n ja Yonex Ezone GS i-Tech:n kanssa testimme pisimpiä anteeksiantavia draivereita kantavuudessa. Se on todella vaikuttavaa, kun ottaa huomioon, että Mizunon varren pituus on 0,75 tuumaa lyhyempi kuin kilpailijoiden. Malli oli myös kolmannella sijalla pallon nopeuden suojelussa ja sijoittui hyvin testikeskiarvojemme sisällä hajonnan ja osumapaikan suhteen, joten voit merkitä mallin pelattavaksi draiveriksi massoille.

Mizuno sanoo, että ST-X 9° loft on hieman enemmän pyörivä ja helpompi hallita, ja heidän kokemuksensa mukaan se voi antaa huippupelaajille enemmän pallo nopeutta kuin ST-Z 230, joten pidä mieli avoinna ja kokeile molempia malleja ennen kuin päätät, mikä sopii sinulle parhaiten.

Hintojen nousu asettaa Mizunon suurten poikien joukkoon kustannusten suhteen, mikä on ainoa kompastuskivi, jonka voimme nähdä tälle erinomaiselle draiverille vuonna 2023.